zondag 3 juni 2007

Gemeente Evergem neemt zijn reizigers niet ernstig!

ACLVB ACTIE VOOR COMFORT REIZIGERS RIEME....
REIZIGERS VAN LIJN 52, 53, 55, 55S EN BELBUS
Geachte collega's,


Beste Reizigers,Reeds maanden vragen wij via het CPBW om een oplossing te bieden voor degevaarlijke toestand rond de bushaltes aan de Noordlaan te Ertvelde. Door het gebrek aan enige straat- en/of halteverlichting is het bijnaonmogelijk om te zien of er reizigers staan te wachten in de bushokjes. Vooral tijdens de wintermaanden (vroeger donker) ontstaan hier regelmatiggevaarlijke situaties. Chauffeurs die te laat opmerken dat er tochreizigers op de bus staan te wachten dienen een noodremming te maken, metalle gekende gevolgen voor het achterliggende verkeer. Ondanks alle pogingen tot overleg met de gemeente Evergem blijft ditprobleem aanslepen. Op de verschillende brieven, welke zowel vanuit onzeorganisatie als vanuit De Lijn geschreven werden, kwam geen antwoord...



Als ACLVB kunnen wij deze situatie niet langer tolereren en wensen wij niet te wachten tot het eerste zware ongeval...Zondagavond zullen wij dan ook een aantal pamfletten aan de bewuste haltesuithangen, waarin wij melden dat deze haltes vanaf 1 september 2007 niet meer worden aangedaan.

De bussen vande lijnen 52, 53 en 55 als sneldienst rijden tussen Wippelgem enErtvelde.£

Wij verontschuldigen ons bij de reizigers, en hopen dat de gemeente Evergemtegen die tijd een oplossing kan bieden aan dit probleem.Voor ons primeert duidelijk de veiligheid van de reizigers énbuschauffeurs!!!




mvg,

stefaan & sven