dinsdag 18 december 2007

Verkiezingskoorts zal langzaam beginnen toenemen



De kogel is door de kerk.

De verkiezingsdatum ligt eindelijk definitief vast. Op 13 mei 2008 mogen we allen onze syndicale afvaardiging kiezen voor de komende vier jaar.
Voor alle vakorganisaties betekent dit dat er spannende tijden aankomen. Op 13 mei 2008 worden we immers beoordeeld op onze prestaties van de voorbije vier jaar.

Als ACLVB zijn we er zeker van dat U als personeelslid de komende maanden niet naast dit gebeuren zal kunnen kijken. Iedereen zet zijn beste beentje voor om de komende maanden extra in de picture te verschijnen.



Binnen ACLVB blijven we rond deze propaganda maanden vrij nuchter en werken we vooral verder zoals we nu toch al een enkel jaren trachten te doen. Recht door zee, no nonsens en een consequente visie.



Acties zoals we er onlangs kenden in de Vlaamse Ardennen lijken op het eerste zicht heel positief, maar zijn eigenlijk vooral bedoeld om in de media te kunnen komen.
In dit concrete dossier rond de agressie werden de eerste contacten reeds gelegd op 6 en 7 december, en werden er op maandag 10 december concrete oplossingen uitgewerkt.
Wanneer een organisatie het dan nodig vindt om op dinsdag 11 december uit te pakken met een media stunt lijkt dit op het eerste zicht niet meer dan gerechtvaardigd, toch mensen die daadwerkelijk met deze problemen bezig waren weten wel beter. Iedereen die het wenst kan de mail opvragen welke door onze directie reeds op 10 december verzonden werd, met de opgesomde actiepunten. Als ACLVB kiezen we steeds voor een eerlijke informatie naar het personeel toe.
Op 13 mei kan U laten blijken of U ook de voorkeur geeft aan objectieve en eerlijke informatie!
Betogingen en stakingen. Voor ACLVB bestaat nog steeds een duidelijk onderscheid.


Op 15 december organiseerden de drie vakbonden een betoging te Brussel.
In gemeenschappelijk vakbondsfront werden de nodige affiches en uitnodigingen verstuurd. Bijna traditioneel werd er vanuit één van deze partners een oproep gedaan om ook het open-baar vervoer hierbij te betrekken, waarbij er eerder een oproep tot staking dan tot be-toging gelanceerd werd.



Vooral in de stelplaats Gentbrugge werden de mensen warm gemaakt om op die dag hun dienst niet op te komen. Na kort overleg, en toen vlug duidelijk werd dat de bal toch al aan het rollen was, werd beslist om alle chauffeurs te contacteren om na te gaan hoeveel personeelsleden er werkwillig waren die dag. Het gevolg was al vlug duidelijk, de op gang gebrachte oproep binnen de stelplaats Gentbrugge werd al vlug in de hele entiteit kenbaar.
Als ACLVB vinden wij deze gang van zaken zeer bedroevend, daar het nooit de bedoeling was dat het openbaar vervoer in onze entiteit zo goed als zou stilvallen.
We zijn van mening dat de voorbije weken en maanden wel andere zaken konden aangehaald worden om tot een stakingsaanzegging over te gaan… De organisatie van de betoging zelf stond daar volledig los van!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten