maandag 11 februari 2013

Beste,

vermoedelijk hebben jullie reeds vernomen via de media dat er op donderdag 21 februari een nationale actiedag doorgaat. Bij deze wens ik jullie dan ook per mail hierover meer info te bezorgen.

Doel van de betoging

Het doel is voornamelijk het uitoefenen van druk op de regering en de werkgevers. Centraal thema is de koopkracht. Als ACLVB staan we voor vrije loonsonderhandelingen. Zodoende kunnen de noden van wernemers en werkgevers op bedrijfsvlak op elkaar afgestemd worden. Een volledige loonstop vinden wij niet aanvaardbaar (er zijn nog steeds bedrijven die voldoende winsten maken en waar onderhandelen mogelijk moet zijn, uiteraard moet de bedrijfsrealiteit in het oog gehouden worden). Daarnaast is de vraag ook om eerder gemaakte afspraken over de welvaartsaanpassing van sociale uitkeringen en minimumlonen uit te voeren.

Statuut van de actiedag

Deze actiedag is geen algemene staking. Het is dus niet de bedoeling om alle bedrijven lam te leggen. Het is wel de bedoeling om met zoveel mogelijk aanwezig te zijn in Brussel. Iedereen die deelneemt aan de betoging en loonverlies lijdt, zal een stakersvergoeding van 30 euro ontvangen. Daarnaast zal iedere deelnemer een vergoeding van 10 euro ontvangen om te voorzien in zijn lunch.

Vertrek vanuit Regio Gent

Vanuit Regio Gent roepen wij op om de trein te nemen van 9u15. We verzamelen aan de ingang van Gent Sint-Pieters om 9u00. Iedereen dient zelf zijn treinticket te betalen (vermoedelijk erkent als B-evenement en dus ook zo aanvragen) en dit nadien bij ons binnen te brengen De betoging start aan het gebouw van het EVV, Koning Albert II laan en eindigt aan het podium op de Europaesplanade rond 13u. De speechen starten om 12u30. Mogen we vragen om met een grote groep zoveel mogelijk vooraan te staan.

Aub niet vergeten om blauwe kledij te dragen.

Indien u nog geen kledij heeft, gelieve een seintje te geven aan onze VSO Liesbeth Audenaert (liesbeth.audenaert@aclvb.be).

Aanvullende info

Het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen) werd ingelicht over deze actiedag en bijgevolg de mogelijke afwezigheden binnen de bedrijven.
Wij hopen op een zo groot mogelijke aanwezigheid van onze militanten en afgevaardigden op deze betoging. Ook leden zijn uiteraard welkom. Het principe is echter wel dat men slechts stakersgeld ontvangt indien men aanwezig is op de betoging. Het is steeds aan te raden dat er vooraf een seintje wordt gegeven naar de werkgever over de deelname aan deze betoging (als militanten kunnen jullie ook de andere namen verzamelen van leden die meegaan en deze doorgeven aan de werkgever).

1 opmerking:

  1. hello there and thank you for your info – I've definitely picked up something new from right here. I did however expertise some technical points using this website, as I experienced to reload the web site a lot of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and could damage your quality score if ads and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my email and can look out for much more of your respective exciting content. Make sure you update this again soon.

    Also visit my page: webbookmarks.net

    BeantwoordenVerwijderen