maandag 28 september 2009

De Lijn en VRT zwaar getroffen door besparingen door Vlaamse regering

De Lijn en VRT zwaar getroffen door besparingen door Vlaamse regering





De Lijn en de VRT worden zwaar getroffen door de besparingen van de Vlaamse regering. De openbaarvervoermaatschappij moet het in 2010 met voorlopig 40 miljoen euro minder doen, de openbare omroep met 20 miljoen minder.

In 2011 wacht mogelijk dezelfde sanering. Dat staat in De Morgen. De Vlaamse regering wil in 2010 zo'n 1,5 miljard euro besparen. Bij zowat alle openbare diensten moeten de werkingskosten met 5 procent naar omlaag, de personeelskosten met 2,5 procent. Ook de autonome overheidsbedrijven ontspringen de besparingsdans niet.

De VRT kan het cijfer voorlopig ontkennen noch bevestigen en op ook op het kabinet van minister van Media Ingrid Lieten (sp.a) werd het cijfer bevestigd noch ontkend. Op dit moment is de broeksriem bij de openbare omroep al serieus aangetrokken en daarom zijn volgens vakbond ACOD nieuwe besparingen niet bespreekbaar.


--> Volgens topmensen bij De Lijn kan de miljoenenbesparing onmogelijk worden doorgevoerd 'zonder aan de dienstverlening te raken'.Minister-president Kris Peeters (CD&V) presenteert zijn besparingsplannen maandag aan het Vlaams parlement.

3 opmerkingen:

  1. Dit was te verwachten, liefst geen naakte onslagen. Misschien alle topfuncties doorlichten.... en laten inleveren?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. alweer zullen ze aan 'de kleine man' hun loon zitten, hoogstwaarschijnlijk. Ze zouden beter ns de werknemers die een topfunctie uitoefenen hun loon wat aanpassen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eerst voor velen gratis openbaar vervoer aanbieden en dan besparen op ons. Bedankt regering! Volgende stap zou kunnen zijn: Geef iedereen die wil meerijden 10 cent en trek het af van het loon van de chauffeur.

    BeantwoordenVerwijderen